top of page

Persberichten 2018

Laatste puntjes op Triatlon

Volop aandacht om de Triatlon goed te laten verlopen. Foto Aart Tóth

Alle vrijwilligers die van waarde zijn vanwege hun inzet kwamen nog even bij elkaar om de puntjes op de i te zetten.

 

Dat gebeurde bij clubMariz wat een gezellige, vruchtbare avond werd. De tent was barstensvol en de aandacht was er zeker. Nog maar een krappe twee weken en het feest van de 1/8 Triatlon op 1 juli is daar.

 

Allereerst werd in grote lijnen de vrijwilligersorganisatie uitgelegd door bestuurslid Wilco van Pel aan de 71 vrijwilligers. Aart Tóth

Na die ruime uitleg was er gelegenheid tot vragen stellen, waarna elke vrijwilliger bij een coördinator terecht kon voor verdere instructies en uitleg. Natuurlijk enige verschuivingen, maar uiteindelijk werd gesproken van een geslaagde laatste instructie voor de 1e juli en zullen de eventuele aanpassingen minimaal blijken. De enige spelbreker zou het weer kunnen zijn, maar daar wordt niet vanuit gegaan. Het wordt één groot sportief feest, samen met de seizoenmarkt met als thema ‘Sport’.

 

Dus een geslaagde avond die tot veel sportief vermaak zal zorgen zondag 1 juli.

Triatlon en Sportmarkt klaar voor duik in diepe

Daar beginnen de deelnemers van de 2e Triatlon aan, een duik in het diepe voor 500 meter zwemmen, waarna 21 kilometer fietsen en afsluitend 5 kilometer hardlopen.

 

Nog een paar weekenden en Castricum is één grote sport-tempel met de 1/8 Triatlon op zondag 1 juli. Er zijn geen pijnpuntjes meer, maximaal aantal deelnemers, bijna genoeg vrijwilligers, sponsoren nog welkom en een hechte club ‘vaste’ organisatoren die het gecoördineerde werk tot zich nemen.

 

En dat is strak geregeld met o.a. genoeg communicatiemiddelen en goed overleg. Allemaal om deze 2e editie van de 1/8 Triatlon gesmeerd te laten verlopen.

 

Dat is ook van toepassing op de gelijktijdig te houden seizoenmarkt met als thema Sport, die naadloos zal overgaan in het Triatlon gebeuren.

Aart Tóth

 

 

 

De heren Gert Stoppels, Michel Steeman en Wilco van Pel van de Triatlon en dames Marianne Vollers en Ingrid Zonneveld van Ondernemersfonds, allen startklaar.

Foto Aart Tóth

Om alles nog eens piekfijn op een rijtje te zetten zijn de organisatoren van beide evenementen een avond bij elkaar geweest om alle bezigheden goed op elkaar af te stemmen.

 

Dat gebeurde in de gastvrije omgeving van restaurant Wier&Ga op het Bakkerspleintje. Er bleken vele raakvlakken te bestaan, waarbij vrijwilligers en organisatoren rimpelloos elkaar aanvullen.

 

Dus het Ondernemersfonds en Triatlon Castricum hebben elkaar gevonden in het streven een geweldige dag te organiseren voor deelnemers en bezoekers.

 

Wel willen ze graag nog even met z’n allen vereeuwigd worden en waren dan ook gewillige objecten voor de foto hiernaast.

 

Voor de rest staan ook al deze vrijwilligers in de startblokken om deze 2e Triatlon Castricum in combinatie met een Sportmarkt wederom tot een succes te maken.

 

Daarbij verdienen ook de sponsoren een pluim, want zonder die was het allemaal niet mogelijk geweest.

 

De rest ligt in de handen van de deelnemers en natuurlijk ook de duizenden bezoekers om er een groot sportief feest van te maken en na het wedstrijdprogramma een muzikaal feest mee te gaan maken op het Dorpsplein.

 

Graag tot ziens op 1 juli 2018, bij Castricum op z’n best!

Inschrijving Triatlon vol, vrijwilligers welkom

Het was velen al opgevallen, er is geen mogelijkheid meer om als deelnemer in te schrijven bij de tweede Castricumse Triatlon van 1 juli aanstaande. Zelfs de wachtlijst voor eventuele afvallers is aan de top. Het aantal ingeschreven deelnemers is intussen 231, wat echt maximaal is om het nog in goede banen te kunnen leiden. Mochten er echter vrijwilligers zijn die hand en spandiensten willen verrichten tijdens, vooraf of na de Triatlon, die zijn van harte welkom.

“We kunnen immers nog vele ‘handjes’ gebruiken bij de opbouw, verkeer regelen en afbouw. Uiteraard zorgen wij voor de benodigde attributen en eventuele cursus verkeersregelaar”, volgens medeorganisator Wilco van Pel, met aanvullend: “We hebben een geweldig draaiboek, dranghekken zijn geregeld, vergunningen rond, lunchpakketten besteld en we rekenen op duizenden bezoekers mede gezien de combinatie met een seizoenmarkt met het toepasselijke thema ‘sport’.

 

 

 

Dus wat let je om met de vreselijk positieve groep vrijwilligers aan de

gang te gaan die 1e juli?

 

Kijk even voor verdere informatie

en/of aanmelden op

www.triatlon-castricum.nl of mail

meteen naar: vrijwilligerstriatloncastricun@gmail.com “, aldus afsluitend Wilco van Pel.

 

Het hele gebeuren rondom en tijdens de Triatlon gebeurt onder auspiciën van de Nederlandse Triatlonbond.

Vrijwilligers bij de opbouw in 2017, die ook weer de afbouw regelden. Foto en tekst: Aart Tóth

Sportverenigingen gevraagd voor leden

Bovenstaande titel stemt even tot nadenken, maar dat wordt met het lezen van dit artikel snel duidelijk. Er zijn immers nogal wat sportverenigingen binnen de gemeente Castricum waar soms het ledental terugloopt vanwege vergrijzing en weinig nieuwe aanwas.

 

Ook is er soms sprake van verschuiving in interesse zoals eerst Tennis en vervolgens Golf, wat nu plaatsvindt. Desondanks zijn er nogal wat sportverenigingen in de gemeente, het zijn er maar liefst 85. Dat zijn biljartverenigingen, bridge, schaken, judo tot aan natuurlijk voetbal, rugby, wielrennen, atletiek, wandelen en ga zo maar door.

 

Allemaal kunnen ze wel wat leden gebruiken, waarbij de wijze dit te bereiken meestal het probleem is. Je gaat immers niet van deur tot deur om te vragen of er een gezinslid zich op het sportieve vlak bij een vereniging wil aansluiten.

Oplossing

Het Ondernemersfonds Castricum, oftewel “Fonds Stimulering Economie CAL” heeft de oplossing! Op zondag 1 juli wordt er immers voor de tweede maal de ‘1/8 Triatlon van Castricum’ gehouden, waarbij het centrum van Castricum op z’n kop staat in één groot sportspektakel van zwemmen, wielrennen en hardlopen met de finish op het Dorpsplein.

 

​Daar omheen wordt een Zomermarkt gehouden met als thema ‘sport’ in de ruimste zin van het woord.

 

 

​U begrijpt, de bezoekersaantallen gaan in vele duizenden lopen.

 

De ideale gelegenheid voor sportverenigingen, maar ook sportscholen, zich te presenteren tijdens dit spektakel teneinde het ledental proberen uit te breiden.

 

Via het boven genoemde Ondernemersfonds is het mogelijk voor de luttele € 30 een kraam te huren en uiteraard zelf aan te kleden in de clubkleuren/sportschoolkleuren en uiterlijk vertoon om zo nieuwsgierigheid te wekken bij bezoekers van Triatlon en Zomermarkt.

 

Kans

Uiteraard is het bij de meeste verenigingen geen vetpot, vandaar dat minimale bedrag van € 30, waarvan niets aan de strijkstok blijft hangen. Dus regel dat biljart op de kraam en laat de jeugd een balletje stoten. Zet een dicht doel met een rond gat neer en laat ze erin schieten.

 

Ook een korfbalkorf, basket, schaakborden tot aan sportscholen met probeertoestellen krijgen op deze manier de gelegenheid zich in het openbaar te presenteren.

 

Vergeet de inschrijfformulieren niet. Trouwens, ook Sportshops kunnen hun hart ophalen.

 

Waar wachten we nog op, mail naar marvollers@online.nl en laat je verder voorlichten. Snelheid is wel geboden want de mooiste plaatsen zijn het eerste vergeven. (Tekst en foto: Aart Tóth)

Ook een Jeu de Boulesclub kan zijn ledental vergroten op 1 juli

Inschrijving Triatlon Castricum geopend

Na de eerste editie van de triatlon Castricum in september 2017, waaraan ruim 165 triatleten zich in het zweet werkten, is er in 2018 een tweede editie. Om vast te noteren, 1 juli gaat dit spektakel plaatsvinden gelijk met een seizoenmarkt met als thema ‘Sport’. Het bestuur van de “Stichting Triatlon Castricum” heeft na een evaluatie met deelnemers, organisatie en vrijwilligers besloten opnieuw de 1/8 Triatlon te organiseren.

 

Het hele dorp Castricum zal weer op z’n kop staan. Er is een separaat organisatiecomité opgericht, waarbij nieuwe doelstellingen zijn geformuleerd en is besloten om Triatlon Castricum de komende jaren tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De organisatie-

commissie bestaande, uit Wilco van Pel, Gert Stoppels en Michel Steeman, heeft in afstemming met de bestuurders Herman Rijsdijk en René Streefkerk besloten dat Triatlon Castricum een evenement is dat mensen in beweging brengt, gericht op lokaal publiek en in afstemming

 

met omwonenden en de ondernemers-

vereniging.

 

De Triatlon zal net als vorig jaar starten met 500 meter zwemmen. Zwembad de Witte Brug is wederom beschikbaar voor omkleden en het zwemonderdeel.

 

Na het zwemmen snel op de fiets voor 20 km fietsen. Vervolgens afsluitend wordt er in het centrum van Castricum over een afstand van 5 km hardgelopen.

 

Zowel het fiets- als loopparcours kent enkele aanpassingen, die zijn voort-

gekomen uit de opmerkingen van organisatie, deelnemers en vrijwilligers.

 

Voor ruim 200 deelnemers is er plaats om mee te doen, maar wacht niet met inschrijven, want vol is vol. Ook zijn er vele positief ingestelde vrijwilligers nodig.

 

Inschrijven voor deelnemers kan vanaf vandaag, 14 februari, via

www.triatlon-castricum.com en vrijwilligers via een mail naar vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com. Intussen tot ziens op 1 juli 2018.

HET GELUID VAN DRANGHEKKEN

U herkent het meteen als er tijdens een evenement min of meer verplicht dranghekken geplaatst moeten worden om te zorgen voor veiligheid van de deelnemers, maar ook de vele bezoekers, dan is eigenlijk al succes verzekerd.

 

Buiten de ruim 230 deelnemers van de 2e Castricumse Triatlon op zondag 1 juli zullen er zeker na het succes van 2017 nog meer bezoekers langs de route staan. Het evenement valt immers samen met de Seizoenmarkt met het thema, hoe kan het ook anders, sport!

 

Vandaar dat in de aanloop van dit gebeuren vanaf s’ morgens vroeg het geluid van dranghekken duidelijk te horen zal zijn. Die dranghekken worden in de vroegte van zondag de 1e juli geplaatst door vrijwilligers. U begrijpt, dat is teamwork en dan zijn wat ‘poppetjes’ voor nodig, net als andere bezigheden. Ook de zenuwachtige voorbereidingen van de deelnemers die het parcours gaan verkennen zal bijdragen aan een geweldige dag vol met hun sportieve prestaties.

 

Dus op 1 juli in het centrum van Castricum, de tweede editie van de 1/8 triatlon Castricum. Enkele sport-minded vrijwilligers zijn van doorslaggevende invloed op het slagen van dit evenement.

 

Sinds 14 februari staat de inschrijving al open waar de teller reeds op 185 deelnemers staat.

De deelnemers staan klaar zijn voor hun 20 baantjes (0,5 km) zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen door de dorpskern, waar toeschouwers en

supporters de deelnemers kunnen toejuichen en motiveren voor ze op het Dorpsplein over de finish gaan.

 

Wilco van Pel, die samen met Michel Steeman en Gert Stoppels de organisatie vertegenwoordigen, laat weten: “We hebben de afgelopen maanden al veel werk verzet en gaan de komende maanden zo door om dit evenement weer tot een succes te maken.

 

Het fietsparcours is iets minder bochtig gemaakt en de loopronde is verkort zodat de supporters hun favorieten vaker kunnen aanmoedigen.” Michel Steeman is trots dat de meeste deelnemers uit Castricum en omgeving komen. “Dit is precies wat we voor ogen hebben met deze triatlon; een lokaal evenement met vooral lokale deelnemers en supporters”.

 

Duidelijk zal zijn dat dit fantastische evenement niet gehouden kan worden zonder vrijwilligers, waar er nog veel aan ontbreken, zoals Verkeersregelaars, op & afbouwers en helpers bij start en finish.

 

Voel je je geroepen ook een bijdrage te leveren als vrijwilliger reageer dan via naar vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com

 

Wil je nog meedoen? Ga dan snel naar www.triatlon-castricum.com en schrijf je in!

 

Laatste oproep is gericht aan sponsoren, want zonder die groep is er geen sprake van dit prachtige evenement. Ook die kunnen reageren via Email triatloncastricum@gmail.com.

Deel van het Triatlonparcours en Finish, vorig jaar tijdens de opbouw op het Dorpsplein. Foto Aart Tóth
bottom of page