top of page

Persberichten 2017

Wat gaan we doen zondag 10 september?

Dat is nogal duidelijk natuurlijk, vanaf 14.00 uur genieten van de eerste 1/8 Triatlon van Castricum.

 

Het belooft een spektakel te worden beginnende bij zwembad De Witte Brug met 500 meter zwemmen en meteen erna, misschien zonder omkleden 21 kilometer fietsen, om terugkomend bij de wisselzone zwembad nog even 5 kilometer te gaan hardlopen met de finish op het Dorpsplein.

 

U begrijpt de spanning bij de ruim 160 deelnemers en vele vrijwilligers stijgt ten top. Waar u wel even rekening mee moet houden is, dat er vele wegen en straten afgesloten zullen zijn voor het verkeer en er hekken geplaatst zijn om ongelukken te voorkomen.

 

Zo zijn de Jacob Rensdorpstraat, Breedeweg, Overtoom, Verlengde Overtoom, gehele Dorpstraat, Dorpsplein, Dokter van Nieveltweg, Arentsburg, Dokter de Jonghweg, Cieweg, Rietkamp en ook Nuhout van der Veenstraat afgesloten, met de daarop uit komende zijstraten.

 

Natuurlijk gaan bewoners van die straten hun auto op De Brink of Geesterduin parkeren om lopers en wielrenners onbelemmerd doorgang te verlenen.

 

Ook in het voorkomen van schade lijkt dit een goed plan.

 

Zie deelnemersinfo-route om de route te bekijken.

(tekst Aart Tóth)

Triatlon Castricum, hoe het begon...

Onder het genot van een drankje is het meestal makkelijker praten en komen de sensationeelste verhalen los.

 

Dat was ook van toepassing toen regelmatige bezoekers van de plaatselijke horeca hun fantasie de vrije loop lieten. Dat waren de plaatselijke bekendheid Wilco van der Pel, directeur van zwembad De Witte Brug Herman Rijsdijk en horecaondernemer Grand Café Balu René Streefkerk.

 

De grootste ideeën kwamen in hun op om in het centrum van Castricum wat leven in de brouwerij te brengen, zeker op zondag. Uiteraard ging de herinnering naar het verleden met de ‘Dubbele Lus’, met een wielrennen en hardloopparcours door het dorp. Ook dat evenement bleek in de vergetelheid geraakt en gestopt bij het gebrek aan sponsoren. “Niet zo’n goed idee dit weer van stal te halen”, volgens bestuurslid Wilco van Pel. Tijdens de nog steeds dezelfde soort brainstormsessie van de drie Wilco, Herman en René kwam uiteindelijk het idee van een 1/8 Triatlon.

 

Uitwerken

Dagen erna werden de ideeën verder uitgewerkt en de mogelijkheden bekeken. “Deelnemers zou geen probleem zijn, maar om het financieel rond te krijgen zou wat meer energie gaan kosten”, volgens Herman Rijsdijk.

 

Ze besloten de gok te wagen en het vooral keurig te regelen, wat begon met de oprichting van “Stichting Triatlon Castricum”, met Herman Rijsdijk als voorzitter, Wilco van Pel als secretaris en René Streefkerk als penningmeester. U herinnert zich de foto nog voor zwembad De Witte Brug, de

bestuursleden juichend achter een finishlint. 

 

Enkele maanden later stonden Michel Steeman, Jan Niemeijer en Gert Stoppels in de startblokken om een duidelijke vinger in de Triatlon-pap te steken en hun vrijwilligheid aan te bieden.

 

Intussen kunnen ze niet meer zonder elkaar en komen een paar keer per week bij elkaar om niets aan het toeval over te laten.

 

Michel Steeman is eigenlijk de ‘duizendpoot’ die werkelijk overal inzetbaar is, waarbij Jan Niemeijer het gehele vrijwilligerscorps coördineert en begeleidt. Gert Stoppels is verantwoordelijk voor het parcours en zorgt dat alles keurig in de hekken staat met de bijbehorende verkeersregelaars.

 

Natuurlijk kunnen we hier nog een aantal namen noemen, maar dat is voor de toeschouwers minder van belang.

 

Start

Nog wat zaken te regelen en het startschot kan vallen, wat zal geschieden door burgemeester Toon Mans in het zwembad. Uiteraard zal hij ook aanwezig zijn als enige uren later bij de finish op het Dorpsplein de winnaars zullen worden toegejuicht.

 

Tijd voor wat feest en livemuziek op een heerlijke nazomerse dag de 10e september 2017.

 

De plannen voor 2018 staan al in de week. Zelfs voor 2018 kunt u nu al uw interesse tonen om te sponsoren om van de Triatlon Castricum een jaarlijks terugkomend evenement te maken.

Inschrijving Triatlon gesloten

Het ‘Hart’ van de stichting Triatlon Castricum v.l.n.r. René Streefkerk, Michel Steeman, Wilco van Pel, Herman Rijsdijk, Jan Niemeijer en Gert Stoppels, klaar voor 10 september. (foto Aart Tóth)

Ruim voor de sluitingsdatum voor inschrijven is het maximale aantal deelnemers ingeschreven. Maar liefst 165 inschrijvingen staan genoteerd om zondag 10 september met de eerste 1/8 Triatlon van Castricum mee te doen en dat belooft een spektakel te worden.

 

Zaak dus om het even te noteren in de agenda of op de kalender. Natuurlijk zijn er massa’s toeschouwers welkom en ook vrijwilligers die de triatlon tot een succes willen maken kunnen zich

aanmelden op: vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com

 

Ook bij dit evenement is van toepassing ‘Voor niets gaat de zon op’, wat zoveel betekent dat ook sponsoren welkom zijn om als Castricumse ondernemer je stempel te drukken op dit geweldige evenement. Ook die sponsoren worden uitgenodigd hun blik te verruimen via een blik op deze website, om te zien wat sponsoring inhoudt. Aanmelden kan via: triatloncastricum@gmail.com

Waterspektakel en muziek rondom

Triatlon Castricum

U was het toch niet vergeten, de 1/8 triatlon in Castricum op 10 september vanaf 14.00 uur?

 

Buiten dat het eerste onderdeel van de triatlon in het water begint, Zwembad De Witte Brug, zal het zeker bij het verwachte mooie weer langs het parcours ook een waterspektakel worden is de verwachting.

 

Omwonenden langs de route van fietsen en hardlopen worden uitgenodigd hier en daar voor wat verfrissing te zorgen door middel van water sproeien.

Ook muziekgezelschappen tot aan amateurbands worden verzocht voor de

vrolijke muzikale noot te zorgen en misschien voelt de Castricumse clown Alfredo zich ook geroepen publiek aan te moedigen om de deelnemers te steunen.

Kortom, wie zich geroepen voelt zijn bijdrage te leveren langs het parcours van de eerste 1/8 Castricumse Triatlon kan even naar triatloncastricum@gmail.com gaan om zich op te geven.

 

Trouwens, ook andere vrijwilligers zijn welkom hun steentje bij te dragen de triatlon een succes te laten worden.

 

Van dat succes zal afhangen of deze triatlon een jaarlijkse traditie zal gaan worden, met zelfs in de toekomst een uitbreiding vanaf Akersloot, Limmen, naar Castricum.

 

Wat te denken van het wateronderdeel in het Alkmaardermeer, fietsen richting Limmen en hardlopen naar Castricum.

(tekst Aart Tóth)

Iets overdreven een emmer vol, mag wel wat minder. foto Aart Tóth

Triatlon toppunt van sportiviteit

Volop crawl training voor Castricum Triatlon

Vele sportievelingen die aan de Castricumse 1/8 Triatlon gaan meedoen op 10 september draaien hun hand niet om voor 21 km fietsen en tig kilometer handlopen, maar 500 meter zwemmen ligt toch wel anders.

 

Dat is zelfs het eerste onderdeel op de triatlon, dus als je dat niet goed doet lig je bij voorbaat al achter.

 

Het wordt een stuk makkelijker als je onder professionele begeleiding kan trainen op de borstcrawl in het zwembad De Witte Brug, waar ook het deel zwemmen wordt gedaan tijdens de triatlon.

Elke donderdag om 20.30 uur kunt u de souplesse van de borstcrawl u eigen maken, waardoor de kansen worden vergroot de triatlon op 10 september flitsend te beginnen.

 

Heeft u zich trouwens al opgegeven voor die triatlon, nee? Dan raden wij u aan dat snel te doen via deze website onder de tab "INSCHRIJVEN"om de 10e september rond 14.00 uur het hele spektakel te gaan meemaken als deelnemer.

 

Overigens zijn natuurlijk sponsoren ook welkom, kijk voor de kansen ook op deze website. ​(tekst  en foto: Aart Tóth)

Grote kans in goede sportieve conditie aan de Triatlon in Castricum op 10 september aan de start te verschijnen, na een bezoek in de ronde sportkoepel op het Raadhuisplein naast het gemeentehuis.

 

Jaren geleden een rijwielhandel van Van Vliet en nu een sportcentrum waar u uw spieren in topconditie kunt brengen en houden. En dat kan zelfs heel voordelig.

Dus zijn er plannen om even klaar te maken voor de triatlon, dan is er zelfs een heel voordelig sportief tarief om zowel voor als na de triatlon lekker voor de dag te komen.

Daarbij is het team van Stef Stricker er alles aan gelegen u thuis en prettig te voelen tijdens het trainen, waarbij toegankelijkheid, gezelligheid hoog in het vaandel staan, net als de persoonlijke begeleiding en aandacht.

Het is zelfs mogelijk voor of na het trainen lekker te realexen met een sportdrankje, koffie en zelfs de krant lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk maar eens op www.getfitgym.nl of loop gewoon binnen op het Raadhuisplein nr. 3.  (tekst Aart Tóth, foto: Jesse Bakker.)

​​​​​​

 

Team Get Fit Gym v.l.n.r. Erwin van Velzen, Stef Stricker, Maaike Bart en Anthonie Blanken.

Castricum op z’n kop met Triatlon

De organisatie van de Triatlon is er alles aan gelegen bewoners langs de route goed te informeren om misverstanden te voorkomen. Het gaat dan ook hoofdzakelijk voor bewoners in de omgeving van Dorpsstraat, Cieweg, Breedeweg, Overtoom, Dr. Van Nieveltweg, Dr. De Jonghweg.

 

Zoals u wellicht al uit de krant heeft vernomen staat Castricum op 10 september 2017 een beetje op zijn kop. Vanaf stipt 14.00 uur gaat dan namelijk de 1/8 triatlon van Castricum met naar verwachting zo’n 150 deelnemers van start in zwembad de Witte Brug. Na 500 meter zwemmen, stappen de atleten vanaf 14:20 uur in de wisselzone aan de Rensdorpstraat op hun fiets voor 7 ronden fietsen met een totaalafstand van 21 kilometer. Het fietsparcours luidt als volgt: Rensdorpstraat, Breedeweg, Overtoom, Dorpsstraat, Dr. Van Nieveltweg, Dr. De Jonghweg, Cieweg, Breedeweg en laatste stukje Strengh.

 

De eerste fietser wordt rond 15:30 uur alweer terugverwacht in de wisselzone, om zijn fietsschoenen te verruilen voor zijn loopschoenen om aan het afsluitende onderdeel te beginnen. Het loopgedeelte bestaat uit 2,5 ronden en loopt via het parcours: Triade, Boogaertsweg, achter de Pancratiuskerk langs, Dorpsstraat, Overtoom, Breedeweg, Nuhout van de Veenstraat, Cieweg.

 

De eerste deelnemers zullen omstreeks 16:00 uur worden verwacht bij de finish aan de Dorpsstraat. De laatste loper zal daar ongeveer 19:00 uur arriveren.

Is ook uw straat opgenomen in het loop/fietsparcours dan vraagt de organisatie ook wat begrip van uw kant.

Het kan zijn dat uw woning op de wedstrijddag iets minder goed te bereiken is.

 

Bovendien willen zij u vragen het parcours zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s en alleen als het echt niet anders kan toch uw auto te gebruiken. Een deel van het parcours wordt zelfs volledig afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

​Hierover kunt u alles lezen in het Nieuwsblad voor Castricum, waarin de gemeente de afgegeven vergunningen en de te nemen verkeersmaatregelen publiceert. Het complete parcours wordt beveiligd met behulp van vrijwilligers.

 

We zouden het bijzonder op prijs stellen als u de aanwijzingen van deze vrijwilligers zo goed mogelijk wilt opvolgen. Uiteraard zien zij u het liefst terug als toeschouwer of wellicht zelfs als deelnemer of vrijwilliger tijdens het evenement.

 

​Om u zo goed mogelijk op de hoogte te willen houden, wil de organisatie u dinsdag 30 mei a.s. om 19:30 uur een bijeenkomst organiseren in zwembad de Witte Brug te Castricum. Het doel is om te kijken hoe wij u hier zo volledig mogelijk in kunnen informeren.

 

​De Stichting Triatlon Castricum hoopt op uw medewerking, zodat het voor vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers een onvergetelijk evenement kan worden.

 

​​​​​

Mocht u op deze avond niet kunnen en heeft u toch vragen, neemt u dan gerust contact met ons op via: 06-222 892 24 of triatloncastricum@gmail.com .

 

Wellicht tot ziens op 10 september.

 

Trouwens, u kunt zich nog opgeven als deelnemer via bovenstaand mailadres of via deze website onder de tab "INSCHRIJVEN".

 

(tekst  en foto: Aart Tóth)

Bestuursleden René Streefkerk, Herman Rijsdijk en

Wilco van Pel al in de weer voor de Triatlon

Inschrijving

Triatlon Castricum geopend

10 mei 2017:

U had waarschijnlijk de datum al genoteerd, 10 september 2017 de 1/8 Triatlon van Castricum. Potentiële deelnemers kunnen zich nú inschrijven.

 

Wacht niet te lang, want er is in verband met veiligheid een beperkt aantal deelnemers van 150 sportievelingen. Inschrijven kan via de prachtige en zeer duidelijke website www.triatlon-castricum.com .

 

Op diezelfde website vindt u alle informatie over het parcours, tijden, startplaats en bereikbaarheid.

 

Verder is de organisatie van de Triatlon Castricum aangesloten bij de landelijke Triatlonbond, waarvan Ton Bloothoofd laat weten “Zeer enthousiast te zijn over de inzet van de organisatie, het parcours en de faciliteiten, zoals zwembad, omgeving en mogelijkheid een sportieve prestatie te kunnen leveren. Via diezelfde Triatlonbond zijn deelnemers verzekerd tegen verschillende eventuele ongemakken.

Buiten de duidelijke website is er een mogelijkheid persoonlijke vragen te stellen via triatloncastricum@gmail.com of per telefoon 06 222 892 24.

​Er is zelfs een mogelijkheid elke donderdagavond in zwembad De Witte Brug van 20.30 tot 21.00 uur de borstcrawl te oefenen onder begeleiding, om tijdens de wedstrijd goed voor de dag te komen.

 

Ook vrijwilligers die, op deze belangrijke dag voor Castricum, zich willen inzetten om dit evenement een succes te laten worden kunnen zich wijzer maken via de website.

 

Wat te denken van sponsoren die graag hun naam aan het evenement willen koppelen, daar zijn speciale sponsorpakketten voor samengesteld.

 

Bewoners langs de route krijgen de mogelijkheid zich persoonlijk op de hoogte te stellen. Zij worden in eerste instantie geïnformeerd via een schrijven in de brievenbus, waarna een infoavond belegd zal worden. Zo ziet u, aan alles is gedacht.

Geweldige Triatlon in Castricum

De initiatiefnemers en organisatoren René Streefkerk, Herman Rijsdijk en

Wilco van Pel achter het startlint van de Triatlon

We kunnen een spectaculair evenement bijschrijven op de kalender van Castricum. Er is zelfs een Stichting voor opgericht om alles volgens de regels te laten verlopen.

 

Deze is opgericht door Herman Rijsdijk directeur De Witte Brug, René Streefkerk uitbater Grand Café Balu en Wilco van Pel plaatselijke bekendheid. Het evenement is een heuse 1/8 Triatlon, met uiteraard een atletiekloop, wielrennen en zwemmen. Het loop en wielren- parcours loopt door Castricum en het natte gebeuren speelt zich af in zwembad De Witte Brug.

 

Delen van Castricum zullen dan worden afgesloten voor verkeer en er worden vele bezoekers verwacht, al waren het alleen al familie en vrienden van deelnemers. Zondag 10 september valt rond 14.00 uur het startschot beginnend met 500 meter zwemmen in De Witte Brug, vervolgens 20 KM-fietsen en afsluitend 5 KM-hardlopen met de finish op het Dorpsplein.

“Het idee ontstond op een plaatselijk terras waar mijn persoontje, René en Wilco in gesprek kwamen, onder het genot van een drankje en onze ideeën deelden.


 

Zo kwamen we op het idee een Triatlon te organiseren om de sportieve geest van vele Castricummers te prikkelen en wat leven in de brouwerij te brengen op een doorgaans stille zondag”, aldus voorzitter Herman Rijsdijk.

 

Er is een limiet van 250 deelnemers, om ongelukken te voorkomen. Vandaar dat het meedoen alleen kan gebeuren na een inschrijving, wat na het maximale aantal inschrijvingen niet meer mogelijk is.

 

Over die inschrijvingen volgen in latere instantie mededelingen. Zaak is nu deze datum vrij te houden als deelnemer, maar ook als bezoeker. Dat wordt nog eens een andere beleving in Castricum van Spel & Ontspanning.

 

Waarschijnlijk lost burgemeester Toon Mans of een wethouder het startschot, maar voorlopig kun je alleen nog maar gaan trainen of informatie vragen via triatloncastricum@gmail.com . Mocht je op een of andere manier je bijdrage willen leveren aan dit evenement door medewerking of sponsoring, ook dan kun je via genoemd mailadres verdere informatie ontvangen.

bottom of page